”description”

Νέα

Καλή σχολική χρονιά!!!

Διά ζώσης (κατά προτίμηση), διαδικτυακά (υποχρεωτικά) ή “υβριδικά” (από επιλογή) τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ομαδικό ή ατομικό,για ανήλικους ή ενήλικες, είμαστε στη διάθεσή σας, από τη 1 Σεπτεμβρίου (10:00-13:00 και 18:00-21:00) ώστε να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε μαζί το εκπαιδευτικό και ψυχολογικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει.

Αξιοποιώντας τις νέες μεθόδους  διδασκαλίας, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, προτείνουμε έναν ποιοτικό, πολυμορφικό, πολυτασικό κι ευέλικτο τρόπο ευχάριστης κι επιτυχημένης εκμάθησης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!!! 

Sharing is caring:

Εγκλεισμός – Part Deux

Αγαπητοί γονείς και μαθητές μας,

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να αναστείλουμε τη δια ζώσης λειτουργία μας και να συνεχίσουμε τα μαθήματα διαδυκτιακά.

Οι μαθητές θα συνδέονται στην πλατφορμα του κέντρου μας τις ίδιες ώρες και μέρες, χωρίς αλλαγές στο πρόγραμμα.

Πριν το μάθημα, θα λάβετε στο email σας τον σύνδεσμο μέσω του οποίου θα συνδεθείτε στο μάθημα. Για οτιδήποτε απορίες, είμαστε στη διάθεσή σας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όπως και την προηγούμενη χρονιά, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μην μείνουν πίσω οι μαθητές μας και ευχόμαστε ολόψυχα σύντομα να ξαναδούμε από κοντά τα χαμόγελά τους.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσα χρόνια και ελπίζουμε ακόμα μια φορά να φανούμε άξιοι των προσδοκιών σας, να συνεχίσουμε να καθοδηγούμε τα παιδιά μας στη γνώση και την επιτυχία!

Sharing is caring:

Νέα τμήματα γαλλικών 2020-21

Στις 2 Νοεμβρίου ξεκινούν νέα τμήματα γαλλικών για ενήλικες από 60€.


Παράλληλα, ξεκινούν και νέα τμήματα γαλλικών για μαθητές προκαταρκτικών τάξεων:

?Τμήμα 1: Δευτέρα και Τετάρτη, 16:00-17:00, Αριστοδήμου 70.
?Τμήμα 2: Παρασκευή, 15:30-17:00, Αριστοδήμου 70.
?Τμήμα 3: Τρίτη και Πέμπτη, 15:30-16:30, Φιλελλήνων 53.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο τηλέφωνο 27210 20565

Sharing is caring:

Γαλλικά Βρακάς 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα παιδιά,

Αφού σας ευχηθούμε κι εμείς καλή σχολική χρονιά και εκφράσουμε την ελπίδα να είστε όλοι καλά, επιτρέψτε μας κάποιες σκέψεις σχετικά με τα μαθήματα γαλλικής γλώσσας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μας.

Καταρχήν, καθώς η καλή υγεία όλων είναι αδιαπραγμάτευτη, σας διαβεβαιώνουμε προσωπικά για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξή της.

Στη συνέχεια, αν και υπέρμαχοι της δια ζώσης εκπαίδευσης, την οποία θεωρούμε αναντικατάστατη, θα θέλαμε να σας καθησυχάσουμε ότι είμαστε έτοιμοι ν’ αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της τηλεκπαίδευσης, αν και όταν χρειαστεί.

Τέλος, ακολουθώντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις και προσαρμοζόμενοι στις νέες ανάγκες, θα επιθυμούσαμε να σας προτείνουμε, ειδικότερα φέτος, ένα νέο τμήμα για παιδιά Δ’ Δημοτικού που θέλουν να ξεκινήσουν γαλλικά, καθώς και διαδικτυακά μαθήματα όλων των επιπέδων για ενήλικες που, για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Βρακάς

Θα μας βρείτε καθημερινά, 10:00-13:00 και 18:00-21:00, στην οδό Αριστοδήμου 70 και στον αριθμό τηλεφώνου 27210-20565, ενώ βρισκόμαστε κι εμείς εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων.

Τμήματα υπό τη διεύθυνσή μας θα λειτουργήσουν και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Κυρίας Μαγδαληνής Φασουλή, στην οδό Φιλελλήνων 53 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-84409).


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις ειδικές προσφορές μας ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Sharing is caring:

Αναβολή εξετάσεων Γαλλικών Μαΐου 2020

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, οι εξετάσεις των Γαλλικών που επρόκοιτο να γίνουν τον Μάϊο (2020) μεταφέρονται σε χρόνο που θα καθοριστεί αργότερα.

Sharing is caring:

Αποτελέσματα εξετάσεων DELF/DALF/SORBONNE Μαΐου 2019

Πολλά μπράβο στους μαθητές μας για την επιτυχία τους στις εξετάσεις ??DELF/DALF Α2 B2 C2??!
100% επιτυχία!!!
Θερμά συγχαρητήρια!

Sharing is caring:

Αποτελέσματα ECCE και ECPE Δεκεμβρίου 2018

Βγήκαν τα αποτελέσματα ECCE και ECPE Δεκεμβρίου 2018 του Michigan Language Assessment (MLA).
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!!!

Sharing is caring:

Πρακτική άσκηση σε γαλλικές εταιρείες

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, προκηρύσσει την επιχορήγηση 8 θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας 4 έως 6 μηνών για νεαρούς Έλληνες μεταπτυχιακούς απόφοιτους σε εταιρείες και οργανισμούς στη Γαλλία.

Η μηνιαία τροφεία που χορηγείται στους ασκούμενους για την κάλυψη του κόστους ζωής στη Γαλλία ανέρχεται στα 1.100 ευρώ (η διάρκεια της πρακτικής είναι 4 ή 6 μήνες).

Η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2018. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2018 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου 2018. Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2018.

Στόχοι

Το πρόγραμμα υποτροφιών πρακτικής άσκησης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας, στοχεύει στην χρηματοδότηση θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας 4 έως 6 μηνών που πραγματοποιούν Έλληνες μεταπτυχιακοί απόφοιτοι σε γαλλικές εταιρείες.
Η υποτροφία πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των Ελλήνων απόφοιτων στον επιστημονικό τομέα και την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ συνεργατικών σχηματισμών και πανεπιστημίων στη Γαλλία και την Ελλάδα.

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Οι υποψήφιοι να είναι Έλληνες την ιθαγένεια ή το γένος.
Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 80/213/550 μονάδες ή IELTS μεγαλύτερο ή ίσο του 6,5). Για τη θέση στον οργανισμό Aerospace Valley, η γνώση της γαλλικής γλώσσας αποτελεί επιπλέον προσόν.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πληρούν τις απαιτούμενες εκπαιδευτικές προδιαγραφές για κάθε θέση πρακτικής άσκησης που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση.
Άριστη γνώση Η/Υ.
Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας τους.

Επιπλέον πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν:
Βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.
Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην αγγλική γλώσσα.
Σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές: αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος, βεβαίωση φοίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα που να αναφέρεται ότι ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών που απαιτείται. Όσοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, την περίοδο υποβολής αίτησης, παρακαλούνται να επισυνάψουν την αναλυτική βαθμολογία στην αίτησή τους, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης.
Αντίγραφο πιστοποιητικών γνώσης των ξένων γλωσσών.
Συστατική επιστολή στην αγγλική γλώσσα.

Οι θέσεις της πρακτικής άσκησης

– Cap Digital / Business Development Ambassador Internship to develop the French-Greek relations in the field of digital creative industries
– Aerospace Valley / Business Ambassador Internship to develop the French-Greece relations in space domain
– INRIA/ Enhancing urban mobility with shared on-demand services
– INRIA/ Caching with machine learned advice: the case of Spark
– INRIA/ Inverse problems in electroencephalography (EEG), treatment of time independent topographies for dipolar sources estimation.
– Mines Paritech / Project manager για τη διαχείριση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης AIMove « Κίνηση και Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βιομηχανίες και τη Δημιουργία »
– Mines Paristech / Υλοποίηση τεχνολογικών πρωτοτύπων ανθρώπινης κίνησης και τεχνητής νοημοσύνης για την εμπειρία του χρήστη

Οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη και την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Sharing is caring:

Ημέρες ταλέντου II

Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία

24.02.2018, 10.00’ – 18.00’ | IFG

Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, καθώς και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών. Το 12% του φοιτητικού πληθυσμού στη Γαλλία αποτελείται από αλλοδαπούς φοιτητές. Όσο αφορά την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν στη Γαλλία.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, θέλοντας να ανταποκριθεί σ’ αυτό το ενδιαφέρον, ανανεώνει το ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους των γαλλικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και το ελληνικό κοινό.

Στην έκθεση σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος θα συμμετάσχουν δυναμικά γαλλικά πανεπιστήμια με διεθνή προσανατολισμό, Σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίου φήμης, Σχολές μηχανικών μεγάλου κύρους με σκοπό να παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ελληνικού κοινού.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στο Αuditorium Theo Angelopoulos θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία.

Συμμετέχουν τα εξής ιδρύματα:

Πανεπιστήμια

-Université de Strasbourg
-Université Paul Valery Montpellier 3
-Université Lyon 2
-Université de Cergy Pontoise
-Université d’Angers
-Sciences Po
-Université Claude Bernard Lyon 1
-Université Rennes 1

Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων  / Business Schools

-HEC Paris
-IESEG School of Management
-ESSEC Business School
-EDHEC Business School
-INSEEC U.
-Montpellier Business School
-Grenoble Ecole de Management
-ESCP Europe

Πολυτεχνεία

-Ecole Polytechnique Paris
-EPITECH
-INSA Rouen
-CESI Ecoles d’ingénieurs
-IMT Mines Alès
-Centre de Robotique
-MINES ParisTech
-IMT Mines Albi
– Bordeaux Sciences Agro

Σχολές τεχνών

– Sustainable Design School

Σχολή διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων και γαστρονομίας

-Institut Paul Bocuse

Πρόγραμμα παρουσιάσεων:

-11.30-12.30 : Οι προπτυχιακές σπουδές
-13.30-14.30 : Οι αγγλόφωνες προπτυχιακές σπουδές
-15.30-16.30 : Οι μεταπτυχιακές σπουδές

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: athenes@campusfrance.org

SaveSave

Sharing is caring:

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων

Οι Εκθέσεις του British Council είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε πολλά και καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας από κοντά και να μιλήσετε με τους εκπροσώπους τους.

Παράλληλα με τις συναντήσεις σας, θα έχετε την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσετε σεμινάρια και παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων, τους έμπειρους εκπαιδευτικούς συμβούλους μας και άλλους ειδικούς, που θα σας προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για τη διαμόρφωση των επιλογών σας και πώς να τις πραγματοποιήσετε με επιτυχία.

Αν ενδιαφέρεστε για πτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, ελάτε στην έκθεση και μάθετε τα πάντα για την περίπτωση σας κατευθείαν από τους ειδικούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρακαλείστε να προεγγραφείτε ηλεκτρονικά για την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας κατά την άφιξη σας στην έκθεση:
https:// gr.edukexhibition.org/en/ exhibition/20

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων
Royal Olympic Hotel
Αθανασίου Διάκου 28–34
117 43 Αθήνα

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 (14.00–19.00)

Κατεβάστε τη λίστα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην έκθεση:
www.britishcouncil.gr/ events/ education-uk-exhibitions

Εφαρμογή Study UK Exhibitions

Μπορείτε να διαμορφώσετε το προσωπικό σας πρόγραμμα για την επίσκεψη σας. Κατεβάστε την εφαρμογή Study UK Exhibitions του British Council δωρεάν από:

Sharing is caring: