Νέα

Ημέρες ταλέντου II

Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία

24.02.2018, 10.00’ – 18.00’ | IFG

Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, καθώς και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών. Το 12% του φοιτητικού πληθυσμού στη Γαλλία αποτελείται από αλλοδαπούς φοιτητές. Όσο αφορά την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν στη Γαλλία.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, θέλοντας να ανταποκριθεί σ’ αυτό το ενδιαφέρον, ανανεώνει το ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους των γαλλικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και το ελληνικό κοινό.

Στην έκθεση σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος θα συμμετάσχουν δυναμικά γαλλικά πανεπιστήμια με διεθνή προσανατολισμό, Σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίου φήμης, Σχολές μηχανικών μεγάλου κύρους με σκοπό να παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ελληνικού κοινού.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στο Αuditorium Theo Angelopoulos θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία.

Συμμετέχουν τα εξής ιδρύματα:

Πανεπιστήμια

-Université de Strasbourg
-Université Paul Valery Montpellier 3
-Université Lyon 2
-Université de Cergy Pontoise
-Université d’Angers
-Sciences Po
-Université Claude Bernard Lyon 1
-Université Rennes 1

Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων  / Business Schools

-HEC Paris
-IESEG School of Management
-ESSEC Business School
-EDHEC Business School
-INSEEC U.
-Montpellier Business School
-Grenoble Ecole de Management
-ESCP Europe

Πολυτεχνεία

-Ecole Polytechnique Paris
-EPITECH
-INSA Rouen
-CESI Ecoles d’ingénieurs
-IMT Mines Alès
-Centre de Robotique
-MINES ParisTech
-IMT Mines Albi
– Bordeaux Sciences Agro

Σχολές τεχνών

– Sustainable Design School

Σχολή διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων και γαστρονομίας

-Institut Paul Bocuse

Πρόγραμμα παρουσιάσεων:

-11.30-12.30 : Οι προπτυχιακές σπουδές
-13.30-14.30 : Οι αγγλόφωνες προπτυχιακές σπουδές
-15.30-16.30 : Οι μεταπτυχιακές σπουδές

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: athenes@campusfrance.org

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1/
Follow by Email

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων

Οι Εκθέσεις του British Council είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσετε πολλά και καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας από κοντά και να μιλήσετε με τους εκπροσώπους τους.

Παράλληλα με τις συναντήσεις σας, θα έχετε την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσετε σεμινάρια και παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων, τους έμπειρους εκπαιδευτικούς συμβούλους μας και άλλους ειδικούς, που θα σας προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για τη διαμόρφωση των επιλογών σας και πώς να τις πραγματοποιήσετε με επιτυχία.

Αν ενδιαφέρεστε για πτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, ελάτε στην έκθεση και μάθετε τα πάντα για την περίπτωση σας κατευθείαν από τους ειδικούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παρακαλείστε να προεγγραφείτε ηλεκτρονικά για την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας κατά την άφιξη σας στην έκθεση:
https:// gr.edukexhibition.org/en/ exhibition/20

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων
Royal Olympic Hotel
Αθανασίου Διάκου 28–34
117 43 Αθήνα

Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 (14.00–19.00)

Κατεβάστε τη λίστα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην έκθεση:
www.britishcouncil.gr/ events/ education-uk-exhibitions

Εφαρμογή Study UK Exhibitions

Μπορείτε να διαμορφώσετε το προσωπικό σας πρόγραμμα για την επίσκεψη σας. Κατεβάστε την εφαρμογή Study UK Exhibitions του British Council δωρεάν από:

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%89%ce%bd/
Follow by Email

Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων 2017

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, από τις 10.30 έως τις 17:30, στην Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανώτατων Σχολών στην Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ.
Η καθιερωμένη έκθεση γαλλικών πανεπιστημίων αποτελεί την πλέον κατάλληλη ευκαιρία για να γνωρίσετε τα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Εκπρόσωποι γαλλικών ιδρυμάτων θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο για τις προοπτικές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα ιδρύματα που συμμετέχουν στην Έκθεση


L’Institut français de Thessalonique vous invite au Salon des études en France 2017 qui aura lieu le mercredi 25 octobre 2017, de 10h30 à 17h30 à la salle Allatini-Dassault.
C’est l’occasion la plus appropriée pour découvrir les établissements d’enseignement français. Des représentants des institutions françaises seront disponibles pour répondre à vos questions et vous informer sur les perspectives d’études universitaires en France (formations, les modalités d’admission et les éventuelles bourses d’études).
Entrée libre.

Liste d’établissements présents au Salon

SaveSave

SaveSaveSaveSave

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/ekthesi-gallikon-panepistimion/
Follow by Email

Νέο Τμήμα IELTS

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες: 27210 20565.
Βαλαωρίτου 11 (2ος όροφος), 24 131 Καλαμάτα.

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/neo-tmima-ietls/
Follow by Email

Αποτελέσματα εξετάσεων ECCE και ECPE Μαΐου 2017 (CaMLA)

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους επιτυχόντες και επιτυχούσες των εξετάσεων ECCE και ECPE Μαΐου 2017 του Πανεπιστημίου του Michigan (CaMLA), τα αποτελέσματα των οποίων βρίσκονται στη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Το Κέντρο μας είχε και πάλι 100% επιτυχία σε όλα τα διπλώματα και σε όλα τα επίπεδα!!!

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/apotelesmata-ecce-ecpe-camla/
Follow by Email

Αποτελέσματα εξετάσεων DELF/DALF/SORBONNE Μαΐου 2017

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους επιτυχόντες και επιτυχούσες των εξετάσεων του Μαΐου 2017 DELF/DALF/SORBONNE (πλην Sorbonne C1, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν προσεχώς). Το Κέντρο μας είχε 100% επιτυχία σε όλα τα διπλώματα και σε όλα τα επίπεδα!!!

Μπορεί κανείς να δει τα αποτελέσματα στη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/apotelesmata-delf-dalf-sorbonne-2017/
Follow by Email

Μεσσηνιακός summer camp’s Young Writers 2017

Ζητήσαμε από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Summer Camp να ξεκινήσουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες. Εκείνα λοιπόν χωρίστηκαν σε ομάδες και η φαντασία τους κάλπασε! Ιδού τα αποτελέσματα:

Ένα ορφανοτροφείο στην Αγγλία

Μέλη: Βασιλική, Γιώργος, Ευσταθία, Ιωάννα, Χρυσούλα

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1953, σ’ένα ορφανοτροφείο στην καρδιά της Αγγλίας, ζούσε ένα αγόρι που το έλεγαν Τζακ. Εκείνη την ημέρα το μενού είχε φασολάδα. Ο μάγειρας όμως έβαλε πολύ λίγο φαγητό στα παιδιά! Τότε έκαναν κλήρωση, για να δουν ποιο θα ζητούσε λίγο ακόμη!
“Εδώ έχω δέκα ξυλάκια διαφορετικού μεγέθους. Όποιος τραβήξει το πιο μικρό, θα ζητήσει άλλο ένα πιάτο από τον μάγειρα”, είπε ο κολλητός του Τζακ. Διάλεξαν λοιπόν όλοι και στον Τζακ έτυχε το μικρότερο.
[Συνεχίζεται…]

Τίτλος ιστορίας: Αναμένεται…

Μέλη: Δημήτρης, Εφραίμ, Κωνσταντίνος, Νίκος

Δεκέμβρης, είναι μια βροχερή και κρύα νύχτα. Ο Τζάστιν βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, όταν ξαφνικά έρχεται ο διοικητής και του λέει: “Τζάστιν, πρέπει να πας να πιάσεις τους κλέφτες που έχουν ρημάξει τράπεζες και σπίτια”. Ο Τζάστιν, αφού έψαξε παντού, τους βρίσκει και αρχίζει να τους καταδιώκει, όταν ξαφνικά μια μαγική πόρτα εμφανίζεται μπροστά τους. Όταν την άνοιξαν και μπήκαν, βρέθηκαν στον εικονικό κόσμο του Minecraft! Αμέσως τα ζόμπι περικύκλωσαν τον Τζάστιν, τον οποίο έσωσε όμως ο θεός του βιντεοπαιχνιδιού. Τότε ο ήρωάς μας, αφού τον ευχαρίστησε, ρώτησε αν είχε δει τους κλέφτες που κυνηγούσε, κι εκείνος απάντησε καταφατικά.
[Συνεχίζεται…]

Τίτλος ιστορίας: Αναμένεται…

Μέλη: Βάλια, Βασιλική, Ζένια, Ηλίας, Μαρινάνσυ, Σταυρίνα

Κάποτε δύο κορίτσια μιλούσαν σε μια ιστοσελίδα, με θέμα τις αδελφές που τσακώνονται μεταξύ τους:
– Σήμερα τσακώθηκα πολύ άσχημα με την αδελφή μου!
– Εμάς, ο μπαμπάς μάς είπε ένα παραμύθι, για να τα ξαναβρούμε! θέλεις να σου το πω;
– Βέβαια!
– “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια καλή μάγισσα, η οποία, όμως, μετά από πολύ καιρό, έγινε κακιά και άρχισε να φτιάχνει ισχυρά φίλτρα. Ένα από τα ισχυρότερα ήταν αυτό που σε μεταμορφώνει σε μυρμήγκι! Μια μέρα, ξαφνικά, μπήκε στο δωμάτιό της η αδελφή της, με την οποία ήταν όμως χρόνια τσακωμένες. Τότε η μάγισσα, για να την ξεφορτωθεί, αποφάσισε να της ρίξει το φίλτρο της, για να την κάνει μυρμήγκι. Μετά από λίγη ώρα, αφού μεταμορφώθηκε, έτρεξε σε όλο το δωμάτιο και χώθηκε κάτω από την ντουλάπα…
[Συνεχίζεται…]

Τίτλος ιστορίας: Αναμένεται…

Μέλη: Αργυρώ, Βαγγέλης, Γιώργος, Δημήτρης, Δημήτρης, Τάσος

Ζούσαν κάποτε σ’ένα δάσος ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Το αγόρι το έλεγαν Τζακ και το κορίτσι Τζένιφερ. Ζούσαν μόνα τους, με συντροφιά τα ζώα του δάσους. Η Τζένιφερ τα λάτρευε, ενώ, αντίθετα, ο Τζακ τα μισούσε και, κρυφά, μια μέρα, τα έδιωξε όλα! Την επομένη, ενώ είχαν ξυπνήσει και έπαιρναν το πρωινό τους, συνειδητοποίησαν ότι στο δάσος κυριαρχούσε απόλυτη ησυχία. Το κορίτσι ανησύχησε πολύ, αντίθετα το αγόρι, χαρούμενο, συνέχισε το πρωινό του. Τότε η Τζένιφερ πρότεινε στον Τζακ, επειδή φοβόταν να περιπλανηθεί μόνη στο δάσος, να ψάξουν μαζί για τα εξαφανισμένα ζώα και να βρουν τη λύση του μυστηρίου. Μετά από πολλές ώρες αναζήτησης, κατάλαβαν ότι ήταν ολομόναχοι, καθώς τα ζώα δεν ήταν πουθενά. Η Τζένιφερ πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει…
[Συνεχίζεται…]

Τίτλος ιστορίας: Αναμένεται…

Μέλη: Αλέξανδρος, Γιώργος, Δημήτρης

Πριν από πάρα πολλά χρόνια, υπήρχε σ’ένα σχολείο ένας δάσκαλος, ο οποίος ήταν ο διάβολος μεταμορφωμένος και τον έλεγαν Κώστα. Έμενε σ’ένα σπίτι του οποίου είχε εξαφανίσει τον ιδιοκτήτη, και το βράδυ, την ώρα που διόρθωνε τα γραπτά των μαθητών του, ξανάπερνε τη μορφή του διαβόλου βγάζοντας περίεργες κραυγές. Κάθε βράδυ γινόταν το ίδιο πράγμα. Ένα πρωί που πήγε στο σχολείο έδωσε στα παιδιά τα γραπτά τους, αλλά είχαν όλα τόσο κακούς βαθμούς που θύμωσαν απίστευτα! Τότε αποφάσισαν, μετά από ψηφοφορία, να τον εξαφανίσουν στην αποθήκη. Αφού τον κλείδωσαν μέσα, την επόμενη μέρα που πήγαν να δουν τι κάνει, ανακάλυψαν ότι είχε εξαφανιστεί!
[Συνεχίζεται…]

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/messiniakos-summer-camp-young-writers-2017/
Follow by Email

Μαθήματα Γαλλικών στο Summer Camp του Μεσσηνιακού

Το summer camp του Μεσσηνιακού Γ.Σ. ξεκίνησε με την υποστήριξη του Κέντρου Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας μας. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και μάθημα Γαλλικών από τον Κωνσταντίνο Βρακά!

Μάθημα Γαλλικών από τον Κωνσταντίνο Βρακά
Μάθημα Γαλλικών από τον Κωνσταντίνο Βρακά
Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/mathima-gallikon-summer-camp-messiniakos/
Follow by Email

Αντί απολογισμού…

Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της.

Μία δύσκολη χρονιά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, προφανώς όχι μόνο για εμάς.

Οφείλουμε, ωστόσο, να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές της επιτυχούς ολοκλήρωσής της, πριν ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την 1η Σεπτεμβρίου και τη δέκατη, αισίως, χρονιά λειτουργίας μας.

Κατ’αρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανήλικους και ενήλικες μαθητές μας, η αγάπη, η εκτίμηση και η επιτυχία των οποίων αποτελούν διαχρονικά τα θεμέλια του Κέντρου Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας μας.

Στη συνέχεια, ευχαριστούμε τους γονείς τους, για την τιμή να μας εμπιστευτούν και να μας επιλέξουν, εν μέσω θεμιτού συναγωνισμού, αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στις Τζένη Μαργαρίτη και Φωτεινή Κορκολιάκου, τις καθηγήτριες μας, για τον επαγγελματισμό, την επιμονή και την υπομονή τους καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πριν ευχηθούμε καλό καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, ως επίσημοι συνεργάτες της Ακαδημίας Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ., θα συμμετέχουμε κι εμείς με μεγάλη χαρά στο Summer Camp 2017 του τμήματος, που θα πραγματοποιηθεί από 19 Ιουνίου, με πλήθος αθλητικών, ψυχαγωγικών κι επιμορφωτικών δραστηριοτήτων.

Σας περιμένουμε!!!

Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/apologismos-2016-2017/
Follow by Email

Τέλος σχολικής χρονιάς 2016-2017!

Ώρα για πάρτυ στο Κέντρο Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας «Βρακάς Κωνσταντίνος» για να γιορτάσουμε το τέλος της σχολικής χρονιάς. Γέλιο, συγκίνηση, αποχαιρετισμοί (για λίγο) και κλήρωση tablet, με τυχερή τη Ναταλία! Καλή αντάμωση σε μερικούς μήνες! Ή μήπως νωρίτερα;!… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Η τυχερή Ναταλία με τις δασκάλες της.
Sharing is caring:
Facebook
Facebook
YOUTUBE
YOUTUBE
Twitter
LinkedIn
Google+
http://www.vrakas.edu.gr/telos-sxolikis-xronias-party/
Follow by Email